МОЯ МОВА...

Марина Белобров
Рідна мова моя, як навчила моя мати
Говорити слова щирістю від душі,
Українською мовою пісні співати,
Що живуть у душі українській моїй...

Рідна мова свята, не цурайтеся люди,
Ви почуйте красу слів за змістом своїм,
За звучність свою її дуже люблять
І її не зрівняти на світі ні з чим...

Рідна мова моя, як тебе не любити
Завдяки лиш тобі про всю красу розповім
І що на душі змогло наболіти
Лише українською мовою я доповім...

І жарти лунають і пісні співають лиш нею
І біль у душі відкривається смутком листа
Рядочки лягають літерами рівненько
Рідною мовою, що завжди у серці жива...

Не бійтеся люди, що Вас не зрозуміють
Вдосталь існує народів у світі в цей час
Хто хоче, бажає, той Вас зрозуміє
І завжди в домівку свою чекатиме Вас...

Рідну мову шануйте і завжди цінуйте,
Не кривдіть словами міняючи їх
Я прошу Вас люди, мову ви не забудьте
Вона завжди повинна жити у вашій душі...