Обурення

Анатолий Анненко
Земляки мої недобрі, що ж ви робите,
         чому злісно так довкілля наше гробите?!
Ліс і річку...  засмітили, запаскудили.
         Визначайтеся: ви - люди чи не люди ви?

Чому з совістю своєю ви не ладите,
                у онуків і в дітей майбутнє крадете? -
Ризикуєте з тими брудними штуками
                бути проклятими дітьми і онуками.

Я не хочу дратувати вас порадами.
        Заклинаю: ви живіть - не будьте "гадами"!