Ю. Халиманков. О маё свята цiшынi

Виктор Шатило
О маё свята цішыні.
Я так жадаў застацца лішкай
З фрэсак выпісанай сцяны
Сярэднявечнага Аргішці.

Пакінь мне хатачку з руж.
Ссохлыя па моры дзюны
Надпаліць язычніцкі Ісус
Для вёсел хіба воднай шхуны.

Пакінь мне зыкі скарпіёна
Пустэльні замруджанага сна,
У лесе красак мелатрона,
У рацэ без вільгаці і дна.



© Юрий Халиманков
© Виктор Шатило