За годину настане осiнь

Последний Тамплиер
За годину настане осінь -
і то буде прекрасна мить!
Правда, світ її не помітить,
бо він саме щасливо спить...
Поки світ у нічній дрімоті
перегляне барвисті сни,
в його простір вкрадеться осінь -
все навколо заполонить,
принесе прохолоду тиху,
слабке сонце й сумні дощі,
а ночами - все небо в зорях,
і безсоння аж до зорі.
При багатті, у колі друзів
в даль полинуть сумні пісні.
Ностальгія так звично стисне,
і застигне в моїм вікні.
Вихідні - по гриби до лісу,
чи з дощем гомоніть без слів.
Все частіше похмуре небо,
наче світ раптом посивів.
Все частіше приходить муза
буде, може, і через день.
Її серце невпинно слуха -
і тужливих співа пісень...
Але, все це - лиш за годину,
а до того - ще маєм час
попрощатись із теплим літом.
Скільки спогадів в нім для нас!..
За годину настане осінь -
і то буде прекрасна мить!
Вона тихо зайде у двері,
щоби світу не розбудить...
31.08.2016р.