Евангелiя

Тарас Иванов
 
Хіба важко кататися на велосипеді
чи підійматися в повітря і літати
за лапатим снігом,
укриваючи вушанкою змерзлі вуха,
або плавати, чи ходити по воді?
Коли я ловлю їх на язик
а вони мене підіймають
на долоні обережно і
підкидаючи, грають,
немов у волейбол,
а я літаю поміж усміхненими сніжинками,
- що би я мав сказати?
... що буду я колись як діти,
чи як тварини, яким, довірливим, Адам
давав наймення,
чи як воли та пастухи,
що до Колиски на Різдво
зійшлися...