Де дiтись бiдному народу?

Бондаренко Михаил
Де дітись бідному народу?

Де дітись бідному народу,
Ховатись в яму чи в кущі,
Що їсти, коли грошей мало,
Коли начхати, хто є свій?

Прекрасно вислужитись зможе,
Підкупний, чинний депутат,
Йому нема чого страждати,
Життя прекрасне і чудне.

Для кого ж Україна ця?
Майбутнє в Польщі чи в раю,
Куди тікати від душі,
У бруду гнити як усі.

Повстати вільно і сказати,
Що накипіло на душі,
А чи мовчати ще століття,
І помирати довго в сні.