I, кажуть, так i буде до весни

Миклош Форма
І, кажуть, так і буде до весни:
Удень – плюс п’ять, а проти ночі – зимно.
І осінь, і зима – нелегітимні,
Чи то дратують, чи смішать вони.

А краще б пересунулися вже
Отой екватор, полюси і клімат.
Так, щоб забути про холодну зиму
І щоб дівчата – вічно в негліже.

І в шортах – струнконогії пани...
І кавуни весь рік, як на картинках.
Та, якщо чесно, хочеться ялинку,
А на Різдво не хочеться весни...