Не доверяй своим глазам... Из Олеси Райской

Кариатиды Сны
ОЛЕСЯ  РАЙСКА
Не довiряй своiм очам
(http://www.stihi.ru/2016/10/31/4199)
-------------------------------------


 Не довіряй своїм очам -
 Ти зауважив застережно…
 Тебе кохала я безмежно
 Не слухала,як сам-на-сам…

 Дивись – на дворі вже весна!
 Я до вікна – а листя жовте!
 Даруйте, ще раз те промовте:
 Вже осінь – що то за одна?
 Це вада зору? Дальтонізм?
 Обман оптичний? Виліковно!
 Навкруг  краса без меж  коштовна
 Повір мені  та подивись!
 Я нервувала не на жарт:
 Для чого ти своє торочиш?
 Навіщо ти мене морочиш?
 Моїй любові  отой  гарт? 

 Ти усміхався – милувався
 Моїм обличчям в дзеркалах:            
"Бо  ти – весна  завжди!" – це так
 В своїй любові зізнавався…

************************************


Не доверяй своим глазам -
Я это слушала беспечно...
Тебя любила бесконечно,
Но не поверила словам...

Смотри - на улице весна!
К окну я - там желтеют листья!
Простите, снова повторите:
Там осень - да, ещё одна!
Слаба на зренье? Дальтонизм?
Обман оптический? Иль снится?..
Вокруг красоты без границы...
Поверь же мне и удивись!
Я нервничала - шутка , мол!
Что ты сказать мне этим хочешь?
А может, ты меня морочишь?
Испытываешь на любовь?

Ты улыбался - любовался
Моим обличьем в зеркалах:
"Ведь ты - весна всегда!"... Вот так
В своей любви он признавался...