Из украинской тетради 1

Владимир Верчинский
 Сьогодні

 Ще вчора лiто, а сьогодні осінь
На столі хліб з вчорашнього зерна,
Вощина меду, келих червоного вина -
Щедрого року щира данина ...

Ще вчора юність, нині зрілість
І за плечами роки і краї,
Тобою зрощені сади й діти твої
І мир, і спокій у твоїй сім'ї ...

Сьогдні вдома, завтра знов дорога,
Робота нас чекає і труди.
Немало поту зійде і зтече води,
Але ти не спиняйся, далі йди...


Бо нині тільки зрілість й осінь. Слава Богу.