сi ре

Александр Ярошевский
дрібний сніжок
              крізь Пущі голе гілля
ще теплий
         бо падолист
                бо невчасний
 
війни непередбачене
                дозвілля
далеко десь
           не спокоєм
                не щастям
очікуванням
           що то воно буде
коли і що
            ціною миру стане

вервечка довгих хибних сірих  буден
за кроком крок хтозна коли останній
 
не йдуть листи
               зв'язок прямий луною
незграбність слів
                в байдужому етері
де байдуже
           хто поруч із тобою
і байдуже вже
             чи відчинять двері

життя розітнуте
сенс слів Всевишній втратив
де він шумить його цієї миті?
 
сумне шитво
           щоденних сірих мандрів
хливке і безпорадне
що лахміття