Jak pradawnego dnia stworzenia...

Просто Дорота
Татьяна Кисс

КАК МИРА ДРЕВНЕЕ ЯВЛЕНЬЕ

Как мира древнее явленье ,
Как жизни пламенный поток , -
Необъяснимо разделенье
Души - её страданий ток.

Но, если чаша есть страданья,
Наполни ты её скорей
Безумной негою свиданья
С весёлой юностью своей.

http://www.stihi.ru/2014/12/16/4227



JAK PRADAWNEGO DNIA STWORZENIA

Jak pradawnego dnia stworzenia
I zycia, co jak potok mknie,
Tak pojac nie da sie cierpienia,
Co dusze na kawalki rwie.

Lecz jesli kielich masz strapienia,
Do niego az po brzegi wlej
Upojne tamtych dni wspomnienia-
Wesolych dni mlodosci swej.