осiння мова тишi

Александр Ярошевский
                пам'яти тата, київського студента 1949-54рр.

розплющ очиці подивись угору
                що там вгорі вирує сірим небом
одна сльоза не привід для докори
то байдуже
           не приховав й не треба
 
у тиші мова є
             щоб розповісти
тому хто чує
             серця слухом чутким
як тихим кроком осінь суне містом
і прибирає літечка здобутки
розпродає за шаг останні квіти
через старих бабусь долоні гріті
і в неї їх купують пізні діти
та далі йдуть собі
                крізь дощ і вітер
 
кому несуть хтозна вам нащо люди
то мабуть є кому їм
                кого люблять
 
тi золоті букети восени
мов тихий з неба твій привіт мені