Радость и боль в душе. укр. язык

Пётр Лавренчук
Радість і смуток на душі.

Веселить перший осінній сніжок,
Сумно та холодно в душі,
В моїй економіці багато дірок,-
Тепло від приятелів віршів.

Моя совість говорить:"Ти поєт!"
Іван Драч відсвяткував ювілей,
Боляче що на частину мене "запрет"-
Рідні "топчуть" американський хай-вей.

До біса смуток,безлад та глум!-
А,життя таке, яке воно в нас є,
Прожену ненависть,заздрість та сум
В кризовий час кожен обирає своє.

Краще не там, де нас немає,
Доля моя радість,надія та щем,
В серці, надія на краще палає-
І не біда, що сніг зміниться дощем.

Нові часи,- нові статути та традиції,
До звірячого обличчя людини, мені не звикнути!
Ми молекули кризової еволюції-
І питання одне:"Жити,виживати,згинути?