My coenzyme

Анна Гданская
Непрочитаний лист - наче археологічна пам'ятка,
Мов незвіданий ліс із тропою неочікуваності і страху.

Мені не потрібні стосунки задля селфі,
Не потрібне кохання заради сексу,
Як і цей вірш - аби тільки написати і спалити!
Ти як інгрідієнт у рецептурі поживного середовища -
Без тебе я не зможу розвиватися повноцінно...

Ні, ти не наркотик, ти мікроелемент -
Ти вводиш в дію важливі ферменти мого організму,
Не буде тебе - я проживу, але не довго,
Я почну адаптуватися до середовища, у якому тебе нема.
Буде важко, але людський організм на те і складний,
Щоб долати подібні життєві перепони..
Може трапитися так, що знайдеться інший мікроелемент,
Який здатний без значної зміни вводити в дію мої ферменти.
Або такий, який переверне уявлення, що тільки ти необхідний,
І моя ферментна система переживе ще якийсь етап еволюції.

Але то вже буде щось напівнадприродне.
А я противник будь-яких еволюцій!
Відкриття - це моє, але кожен біолог за природність.
Я не прагну до штучних систем, бо знаю одну єдину істину:
Ти саме той мікроелемент, без якого я довго не проживу.