Пролог - Е. В-е -

Странник Илья
Похолодало.
Зима настала.
Устала...
Заиндевела.
Обледенела.
Душа застыла.
За нею – тело
Уснуло.
Под лед нырнула.
Спала ли?..
Ждала..?
...
Вдруг потеплело.
Весна пришла!
Зима пропала!
И... ожила,
Воспряла.
Повеселела,
Похорошела,
Душа очнулась.
За нею тело
Встрепенулось.
Потянулось.
Со дна поднялась.
Улыбнулась.
Отошла...
Ушла.
Не оглянулась.
Вернулась?