Народе мiй!

Алла Любарец
 Чому народе мій єдиний ,
Л"ють сльози наші матері ?
У чому ти , народе , винний ,
Де наші справжні кобзарі ?
 
 За  що вбивають твою славу ,
Хоробрих , мужніх козаків ,
Країну лагідну , ласкаву ,
Руйнують зграї хижаків .

 Чому ,народе мій єдиний ,
Не поталанило тобі ,
Чому тобі стріляють  в спину ,
Ті хто вважалися брати ?

 За  що вбивають твою волю ?
Немає досі каяття ...
Народе мій за власну долю ,
Здолає шлях цей жахіття .
 
 Ховаю біль за Україну ,
Несу тепло під рідний дах .
За рідну Неньку ,за країну ,
Народе мій  підніме стяг .