Кладезь Азов

Алексей Гнутов
Азом наущенно            Азъ
Боги сокровенны          Боги
веди сотворяша,          Веди
глаголене бяша:          Глаголи
добро деять десно        Добро
явно и словесно          Есть
многопроявленно          Есмь
в жизни нареченно!       Живот
Зело не ищитя!           Зело          
Замлю берегитя!          Земля
Иже единенно,            Иже
истино явленно,          Ижеи
в миру отразется!        Инить
Благость снезайдется     Гхервь
како вспоможенье,        Како
людем в утешенье         Людие
мудрость сотворится!     Мыслите
Наше да продлится!       Нашъ
Оным глаголенно,         Онъ
присно покоенно          Покои
реци донесется,          Реци
словом назовется!        Слово
Твердо укрепися,         Твердо
паче устремися           Укъ
здраво разумети,         Оукъ
честию радети!           Фертъ
Аще равновесно,          Хиеръ
довершить одесно         Отъ
цели человеце!           Ци
Лепостию сердца          Червль
широту познати,          Ша
во одно объяти,          Шта
деяти продолжить,        Еръ
паче преумножить         Еры
в Бозе сотворенно!       Ерь
Яти сокровенно           Ять
зги не проронити,        Юнь
бережно хранити          Арь
самость обрещаша!        Эдо
Светочем сияша           Омъ
образность явится,       Ень
опыт накопится           Одь
ежели познати            Ёта
о чем вопрошати!         Ота
Одухотворенно,           Кси
душа незабвенно          Пси
в лоно возвернется,      Фита
приймет усмиренно        Ижица
все, что отмеренно!      Ижа