Ставлю свiчку

Алена Скиба
Земля  кричить, що  був   врожай!
Його  ніяк не  бракувало,
Тоді  ж  чому загинув край?
Родин  сплюндровано  немало!
Звідки  страховище  прийшло,
ГОЛОДОМОРОМ, що  прозвали?!
З  «трьох  колосків» воно  зросло - 
Закон Червоної  держави,
З  застав, людей   що  не пускали,
З ганебних рейдів  по    хатах,
Останні   крихти, що збирали,
Воно  росло  мов  чорний   страх,
Зі  сліз  дитини,
Крику  мами!
Роки  минули  ті  страшні,
Уже змінилися  століття,
Та я на   згадку   про всіх   жертв,
Сьогодні вкотре  ставлю  свічку!      
26.11.2016