Отиват си

Антонина Димитрова -Болгария
                На Фидел Кастро

Отиват си героите от нас,
залостили безвремието с вяра,
че в пъкъла на смутни времена
една искра душите ни ще сгрява…

В началото бе Словото им – меч
в ребрата на години мракобесни,
маяк среднощен – ярката им реч
в сърца и умове на хора честни.

Напускат ни. Но вечен ще гори
в нас пламъкът, жигосал тъмнината.
Коварство, демагогия, лъжи –
Взривява ги Гласът на Свободата!

26.11.2016г.
На този ден ни напусна завинаги
Ел Команданте на Кубинската революция
Фидел Кастро.  Сбогом, братко!