Магiя -Бета-версiя-

Валео Лученко
Маґія в тестовому режимі. Бета-версія.
Перетікання Сили з пучок у пучки, з моїх чоловічків
у твою сітківку, а далі в нейронні сіті.
Ловися, рибко мала й велика.
Сідай на коліна, кішечко дика.
Мурликай,  ґенеруй альфа-хвилі,
ґамма і навіть тета.
Сповільнюй потік думок моїх хворих,
шал крові та струм електро-магнітного поля
в моїм мікрокосмі, в моїх мікросхемах.
ЗМІ нині пишуть про катаклізми,
бомбування дитячих лікарень,
смерть останнього диктатора ХХ століття
та неминуче падіння Імперії Зла на Сході.
Ще зовсім недавно воно би тебе зачепило,
збурило би почуття, затьмарило би розум,
а нині ти - спокійний, як лев після смачного обіду,
позираєш на все це через щілинку в напівзакритих повіках
і розумієш: твого віку стачить аби побачити,
як спаде шумовиння, брижі хвиль поглинуться очеретом
і плесо знову стане дзеркально-чистим.
Тим, яким має бути, душа твоя, розум, живіт і серце.
На терціях писаний текст партити
твій і твого дао
Тому спочивай. Не хвилюйся. Все буде добре.
Слухай Баха і Ролінґ Стоунз
у виконанні камерного оркестру
в оцій провінційній, зачуханій філармонії
Сьогодні тестується бета-версія
на теплім, осіннім осонні.


© Валентин Лученко, 2016