Що видчуваеш ти коли береш хабар?

Алина Шейкаш
Що відчуваєш ти коли береш хабар,
Чи може теж що й побратим твій відчував
Коли за тебе ж він життя своє віддав?
За Україну вмерти - тож бо не за землю,
Абстрактну, неживу, та й не за владу..
За Україну - це за всіх людей
А ви все брешете приховуючи правду
"То влада все", та ні ж, хоча вона
Як голова рибини перша сгнила
Всьому виною, за війну, за Крим
То тільки ти, який бере хабар.
Чи не болить у тебе чи не краєшся?
Та є ж в криниці хоч ковток води,
Чи висохла душа як тії очі
Що втратили дитину у вогні?
І після того ти виходиш з кабінету
І маєш совість не ховати погляд??
Ти тільки знай, що цю важку хворобу
Здолаємо, адже дивись, ми поряд.
За вишиванку, за шевченків спогад,
За жито, за свободу і за зміни!
Та не підтримуй же хабарну владу,
Що згодом вб'є й тебе й твою дитину!
Відчуй же, люде, цю болючу рану
На чорноземах матері-вкраїни