Понедiлок

Шурченко
В башці напилок,
Скрип підошов -
Це понеділок
До нас прийшов!

Вже на роботу
Нам йти пора,
Але субота
Близька! Ура!

П'ять днів - це мало
І довго теж…
Що ви казали?
День добрий все ж?

Ні… Понеділок -
Жахливий день.
Весь я мов змилок,
Бодун, мігрень,

Пляшки порожні,
Сумні вірші,
Думки тривожні,
Нудьга в душі.

***
Я похмелився (варіант: Я помолився),
Черкнув папір...
Так народився
Цей файний твір!