Фэхрэддин Гэрибсэс. Я пойду в кизиловую рощу

Эльмира Ашурбекова
                Фехредин ГЪАРИБСЕС
                ***
Гъягъюрза чимлин гьарар айи ярквраз,
Дердну гъубгу тюнтю уьру кIваз ухшар.
Цирклари, тюмер апIури йиз машназ,
Узухьинди гьачIарккиди йимишар.

Ярквру узу хабариз гъадагъиди,
ТIурччвидиза кюлер, ахъну фикрариъ.
Ва узухьна йиз живан вахтар гъиди,
Дюзмиш духьну мархьлиз таза чимларин.

                Урус чIалнаан илтIибкIур
                Эльмира Аьшурбегова

               ***
Я пойду в кизиловую рощу,
Где багровым сердцем, как ожог,
Веточки протягивают ношу,
Ревностно касаясь моих щёк.

Лес меня возьмёт в объятья гордо,
Веточку встряхну я, как в бреду.
И ко мне мальчишеские годы
Дождиком кизиловым придут.