Родная мова

Николай Вабищевич
Ты квітней, мая родная мова,
Хай успомняць цябе ўсе.
І пачуецца звонкае слова,
Ва ўсей беларускай красе.

І ніхто няхай не забудзе,
Што патрэбна мову знаць.
Шчасце тым хто мову будзе,
Кожны час успамінаць.

Размаўляць па-беларуску,
Трэба нам як можна больш,
Каб мы ведалі як руску,
Гаварыць змаглі ня горш.

І няхай нашчадкі помняць,
Ведаць мову - гэта плюс,
Каб змаглі потым успомніць,
Як гаворыць беларус.