першы дзень

Виктор Шатило
   прысвячаецца
  Л. Б.
___________________________________

Dans la vie rien n'est beau que d'aimer,
Rien n'est vrai que de sou ffrir.

Alfred de Muss
___________________________________

               

Першы дзень зімы. Чакалі
Гараджане, сельчукі,
І аб снезе ўздыхалі
На бяссонні шчупакі.
Першым днём віталі цуда:
Лёгкіх, белых матылькоў!..
Першым днём не бралі вудаў,
Не сядалі між кастроў...
Першым днём, як першым болем,
Скаланулася зямля:
Дождж асенні зведаў волю,
А счарнела ўся ралля...