Зардайы фандта

Уртаева Марина
Мае зардыл арлаууынц нае арыгон бонтае
Мах иумае хъалдзагай цауам
Нае размае арттивынц урс хаехтаен сае цъупптае ,
Нае фаестае-цъаех сыфтаей баелас .

Анхъалдан мае  Дуне мах дыууайаен конд у !?
Уарзт тавы нае зардата арф
Курын дае амонд ,Хуыцайма даер скувын
Рахасс мин азты нае уарзт

Ратт нын нае царды амбаргадзинад
Нае каераедзи цастыты кад
Нае каестартае байраезаент заердаеты фандиаг
Нае хистаертаен -ананиздзинад !

Фаелтаераей  фаелтаерма ,
Уарзт цаерат нае саермае
Нае зардатам ссарат фандаег .
Нае Дуне ,нае амонд ,нае зардайы фаендтае ...
уад алцы Хуыцауы фаендиаг !