Помiж нами ходить вiршик...

Миклош Форма
                Читачкам із Рівного

Поміж нами ходить віршик... Ще примарою натхнення.
Натяком на досконалість. Приводом для добрих слів.
Може, буде розбишака. Може, навпаки, смиренний.
Але буде мій – рідненький. Вже його я полюбив.

Віршик ходить поміж нами... Зазирає нам у вічі.
Просить, мов дитя, уваги. Хоч бери і колиши.
Знає він, що так і буде: вірші – проганяють відчай.
Ходить віршик поміж нами і шепоче: «Напиши...»

Віршик – третій наш, не зайвий. Я його вже не відпущу.
Біг собі, та раптом бачить: я стою і ти стоїш.
Я візьму його на руки – я візьму його у душу.
Вірші пишуться душею, а інакше то – не вірш...