Вичун гьар. Физдакьикьа

Эльмира Ашурбекова
        ВИЧУН ГЬАР

Ригъ удубчIвси чан мукь`ан,
Вичун гьар хъебгну нивкI`ан -
Алдаури тIагърушнар,
Диди гьатIарццну цирклар,
Ва гъиришвну чан кIажар,
Вари тереф илбицну,
Вичар ригъдихь гьидицну,
Ялхъван гъапIну микIлахъди,
ТIубччвури минди-тинди.
Минди - тинди!
Минди - тинди!




Фици ишлетмиш апIуруш:

                ВИЧУН ГЬАР

Ригъ удубчIвси чан мукь`ан,
Вичун гьар хъебгну нивкI`ан - (Физдакьикьайиз гьязурлуг.)
Алдаури тIагърушнар,
Диди гьатIарццну цирклар,  (БицIидари, тIагърушнар алдаури, хилар гьачIарккуру.)
Ва гъиришвну чан кIажар, (Хилар (кисти), кIажарси, тIурччвуру.)
Вари тереф илбицну,  (Хилар за дапIну имиди, жан вари тереф илбицуру.)
Вичар ригъдихь гьидицну, (Гъурдар, вичарси, гьидицурайи гьяракатар.)
Ялхъван гъапIну микIлахъди,
ТIубччвури минди-тинди. (Хилар, цIиркларси (ялхъвниъси), дазаргну имиди,  жан, миклахь хьайи гьарси, гагь минди, гагь тинди лакI апIуру.)
Минди - тинди!
Минди - тинди! (Му гафарихъди гьяракатар текрар апIури, зарядка лазим кьадар давам апIуз шулу.)