Не показуй менi ту, давнiшню, свiтлину

Миклош Форма
Не показуй мені ту, давнішню, світлину –
Я не буду дивитись минулому в очі...
Крізь роки ти несла мені погляд дівочий.
А минуле забудь – кинь світлину за спину.

Знаю все – про страждання, про біль і про зраду.
Я вже знаю – не можна дивитись в минуле.
Все зроблю, щоб зі мною минуле забула.
Все забудь, все. Послухай моєї поради.

Не дивлюсь на минулі світлини, не хочу.
Всі давнішні світлини до болю подібні.
Нам з тобою ні сльозі, ні біль не потрібні.
Не дивись на світлину – дивись мені в очі...