Материнська

Ольга Колодуб
( з присвятою свекрусі Колодуб К.Д. і пам'яттю про рідну маму)

1.Падають роки на материнські очі.
Вже давно відцвіли ніжної юності ночі.
Падають  роки на материнські плечі,
А в душі пісні - журливі, лелечі.

Пр. Мамо моя,
Єдина у світі.
Мамо моя-
Калина у цвіті.
Пригорніться до калини, діти,
Не ламайте останнього цвіту.

2.Падає журба на материнські скроні,
Всі мережки життя - на огрубілій долоні.
Падає журба на материнське серце,
Смутком закипа пам'яті озерце.

Пр.

3.Падає печаль на материнські мрії.
Тихо спуститься жаль на поріділі вії.
Падає печаль на материнську долю.
Ранок сльози утре, що вилилися вволю.

Пр.

4.Падає любов на материнські зморшки.
Ще своїх лелечат недокохала трошки.
Сиплеться любов рідним онучатам...
Котру, мамо, тобі весну зустрічати?..

Пр.
               2000 рік