черные тюльпаны

Анатолий Грес 3
     ЧОРНІ   ТЮЛЬПАНИ

Квіти любові, квіти печалі,
Смутку тяжкого рясна чорнота.
Чорні тюльпани! Чорні тюльпани...        Двічі
В кожній пелюсточці – згаслі літа.

Зайві молитви: мертві не встануть,
У самотинні згора все дотла.
І виростають чорні тюльпани                Двічі
З тої землі, що синів прийняла.

Ниють роками невигойні рани,
Очі у полум'ї туги – сухі.
Чорні тюльпани, чорні тюльпани           Двічі
Щедро встелили могили глухі.

Миті зіллються . Вічністю стануть.
Пам'ять не вмре у зболілих серцях.
Чорні тюльпани! Чорні тюльпани!..        Двічі
Чорному горю – ні меж, ні кінця.

В квітах скорботи сум не розтане:
Рідні з глибоких могил не встають.
Чорні тюльпани, чорні тюльпани             Двічі
Спокою нам і вві сні не дають.