Дагъистан

Салим Герейбеков
Наб ишбархIи дигулра
Дагъистайчила бурес!
Намус – хIяя мурталра,
Илар диъни багьахъес!

Лезгин, ногъай, кIарахъан,
Къумукъ, агул ва дарган,
БикIхIебикIар «ну талхъан»
ХIеркабирар узбиван.

Гъабзадеш – чIумадешла,
Хабар илаб халаси.
Ургаб миллатунала
Даршудешра уржибси.

ГIуррара вирар делкIес,
Марли, дахъал хIябкIубти.
Дигахъис тамандарес,
Гьанна ишар делкIунти!