Един полицай

Данаил-Петров-Досев
не пий преди обяд
защото
пропадаш тъй като човек

Един полицай след проверка на личната ми карта в метрото
 ми рече бе при летище софия значи си служител във общинска фирма -
така с уважение ми кимна като да  намира
общината ни за институция не по маловажна  и
от пресветата ни тайнствена черква
което пък последно понятие ма хич не бива хей така да се
зачерква
та допустимо е
но какво вършех аз в метрото-
служба

 на спирка дружба в полумрака чакаше влак една
17 годишна кака

мама ми каза да не говоря с непознати
един си намира бабешка шапка и ми я показва и дори ме пита ваша ли е
бих му се троснала та хвърлете я някъде и ми се пръждосвайте от главата
но мама ми каза да не разговарям с непознати


ще я открадна цялата тази аз дама и ще избягам в бразилия
или ще заминем за букурещ и там ще я издържам като се хвана автобусен шофьор
таквиз навсякъде са кът.

само да не извика помощ като и заговоря
а някакъв ми проверява документите
и имам синове в чужбина...

но май че май е на 16
и обича ли прясно мляко-
толкова неотложни въпроси но ето следващият влак пристига ...