Як прийде сон

Михаил Данихленко
Як прийде сон,
Нехай насняться у ночі
Твої, такі завітні мрії,
І ніби так, немов нове життя.
І кожен світлий погляд знову гріє.

Як прийде ніч,
Нехай настане спокій у душі.
І все нарешті зміниться навколо,
І сумніву, і навіть у думках,
Що б більше не було ніколи.

Світанок скоро прийде
І вже ось,
Коли згасають в небі зорі.
І вже не буде більше сліз,
І всі тривоги змиються із росою.

Як буде новий день,
Забудеться той дивний сон,
І що було колись, піде собі у небуття.
І з чистого листа почнеться
Твоя дорога в світле майбуття.

І пам'ятай - як прийде сон,
Тобі насняться у ночі
Твої, такі завітні мрії.
І серце є, одне для тебе у душі -
Воно своїм теплом тебе зігріє.