Нiчна розмова

Евгений Рослик
Обробка твору М.Костомарова «Нічна розмова»

Ой ти, ой ти, дівчинонько, гожого, гожого стану!
Вийди, вийди ти до гаю або до бур’яну.
Ой ти, ой ти, дівчинонько гожого, гожого зросту!
Вийди, вийди ти до гаю або до помосту.

Приспів
Я ж для тебе, моя дівчинонько, моя люба.
Я для тебе, моя зоренонько, князем буду.
Ти ж для мене, моя голубонько, стань княгинею,
Бо ж без тебе, моя дівчинонько, я загину.

А в високім очереті можна там сховатись,
Мати з вечора заснула, то чого ж боятись!
Там в високім очереті тепло, м’яко, тихо;
Там до нас, до нас ніколи не наступить лихо!
Приспів

Там я, там я маю, маю щось тобі казати.
Тільки, тільки вівчарики будуть щось чувати.
Там ми тишком, тишком щось будемо робити.
Тільки, тільки місяченько буде нам світити.
Приспів

Жаль, що з неба місяченьку буде нам світити.
Хоч би його на годинку хмарою закрити.
Щоб не міг би хоч годинку він на нас дивитись,
Як моя миленька ми з тобою будемо любитись!
Приспів