Одна одна однiсiнька краплиночка

Катерина Жебровська
Одна… одна… однісінька краплиночка…
У океані болю, туги, сліз…
Бажаннями розчахнута піщиночка
З вітрилами, прогірклими наскрізь…

Одна… одна… однісінька стежиночка,
Простелена крізь морок і пітьму…
Тонесенька згорьована стеблиночка,
Похилена від вітру і дощу…

Одна… одна… однісінька кровиночка…
Серед чужих насуплених істот…
Загублена у місиві частиночка
Без радості, без долі, без щедрот…

Одна… одна… однісінька розрадонька –
Жалітися і в’янути в журбі…
Одна… одна… однісінька порадонька –
Знайти Любов і Світло у собі…

14.12.2016