Вiтряки

Александр Харенко
(по украински)

Над горою стоять вітряки
Свої крила до сонця підносять,
Наче в морі старі кораблі
Собі сили у вітру все просять.


Вже немає нічого молоть,
Заросли вже дороги-стежинки
Та стоять день і ніч на горі
Вітряки, що чекають обжинки.


Вас продовжує кликати даль,
Неозорі рівнини і гори,
І позаздрити хочеться вам
Тим вітрам, що летять на простори.


Якби скинути жорна важкі,
Якби вітру набратися сили,
Полетіли б у небо вони,
Як лелеки летять білокрилі....
                25-26/07-97р. 10.20-19.43  №56