Лийся пiсня над землею

Соломия Галицкая
ЛИЙСЯ ПІСНЯ НАД ЗЕМЛЕЮ

Вірш присвячено пісенному флешмобу дружби народів

Блискавка надвоє небо розтяла,
Стогне від болю земля.
Топче Вітчизну фашистська навала,
Чути їх гавкіт здаля.

Там, де ступає їх військо трикляте,
Річка тече вогняна.
Б’ють міномети, рокочуть гармати,
Йде братовбивча війна.

Ні! Ця паскуда не буде нам в душі
Сіяти злобу і страх!
Зріє протест у серцях небайдужих,
Рветься з грудей, наче птах.

Кинуло клич запорізьке юнацтво
Нечисті наперекір.
Млу розірвали їх співи про братство,
Дружбу народів та мир.

Вільний народ не впаде на коліна,
Ллється рікою мотив.
Сонце зійшло, і злились воєдино
Сотні людських голосів.

Пісню святу підхопили завзято:
Харків, Одеса, Москва.
Співи лунають на зло супостатам.
Дружба народів жива!

Громом небесним гуркочуть мажори,
Лине їх відгук в гаю.
Виють зі злоби фашистські потвори,
Бачать нікчемність свою.

Нумо, об’єднуйтесь, братні народи!
Кличуть вас в бій прабатьки!
Чуєте пісню? Це голос свободи!
Хай він летить крізь віки.

СОЛОМІЯ ГАЛИЦЬКА
(грудень 2016)