Будь же ти навiк благословенна

Валентина Козаченко
Україно, краю  мій зелений,
Лине  в  луках пісня солов'я...
Будь же ти навік благословенна,
Україно, матінко моя!

Все твоє:  занедбані  дороги,
Величі тополів понад  шлях,
Всі твої печалі  і  тривоги –
В  моїм  серці,  думах  і  піснях.

Україно,  дівчинко - ромашко,
Скільки будуть ще твою судьбу
Обривати ворожінням страшним
І штовхати  в  люту боротьбу?!

Така  мила,  добра  і  привітна,
Як  весільна дівчина в піснях,
Підведись, моя стражденна квітко,
І  знайди єдиний, вірний  шлях!

Підростають  діти  твої, ненько,
Для  чиєї  розкоші  раби???
Як могла ти, матінко рідненька,
Допустити  лютої  доби...

Розбрелись по світі наші  діти,
ЩО шукають в розпачі доріг?
ЩО знаходять... Ніде правди діти -
На своїх плечах - торішній сніг.

Едельвейси проростуть в Карпатах.
Зацвітуть черешні здовж доріг...
Україно,  рідна   моя   мати,
Доторкнусь  словами  твоїх  ніг.