Не спокусись на...

Бурчак Ворожбянский
Не спокусись на чар
                заморської Тамари:
Й без тебе розвелось
                у світі байстрюків.
Все врешті набрида –
                Канари і омари –
Захочеться картоплі й огірків. 
   (Із збірки Ю. Назаренка „Прощання з літом”)
               
 

О рідні Суми, серцем завжди з вами!
Хоч я у всесвіті – мала клітина
Й мене цікавили лише місцеві дами,
Насправді, як поет, – о-го людина!
Не мав „зелених” підкорять Канари,
Не „майстрував”,  як дехто, байстрюків
І не «пізнав» заморської Тамари.
Проте, здолать Парнас  усе таки зумів!..