***

Алена Лобанова
 

ти навчила мене прощати, не прощаючись.
цінувати людей, при цьому їх маючи.
рахувати у стовпчик, за відсутністю калькулятора,
становитись на сходинку нижче ескалатора.
ти навчила мене довіряти, вірити,
любити людей, а не тільки звірів.
і тому, що за морем необов'язково на південь,
і як російською буде "Відень".
ти навчила мене не згадувати все, що невічне,
і те, що нас вбивають ті речі, що називаємо звичками.
і бути для тебе незвичним.
бути для тебе.
ти навчила мене говорити про свої потреби
і не відчувати себе винним.
і пити червоне, сухе, винне.
ти навчила переходити на зелений.
і що "незрозумілий" - ще не скажений.
ти навчила мене йти, не жаліючи часу,
тому, що єдина в житті прикраса -
це бути там, де хочеш
і з ким.
відчувати себе високим,
будучи низьким.
відчувати себе
чимось більшим,
аніж героєм віршу.
ти навчила мене не боятись і боятись
цього почуття.
і все, що ми кидаємо з життя -
не сміття,
а досвід.
я не вірю досі:
ти навчила мене всього,
аксіомам і теоремам.
але не навчила як жити зі знанням цим,
так далеко,
і так від тебе
окремо.
21/12/16