Геноцид

Илья Козак 2
Геноцид

В  30х  був  голодомор…
Тодішній владі  в тім – укор!
Голодомор на  Україні!
Не в змозі  збагнути понині!
Приніс він нам чималі  втрати…
На ньому хтось хотів зіграти.
За всіх найбільше – пан плямистий
Роздув цю справу. Руки  чисті.

Природні там  були умови –
Не наслідок  якоїсь  змови.
Нам прикро, що те відбувалось…
Але що ж маємо ми зараз?

Без катаклізмів у природі
Що відбувається на сході?
Тут геноцид  є  за наказом,
Всі  засоби вчинити разом:
Бойкот, відключення, обстріли,
Якщо  військові  не добили
Громадський  люд. Бойкот зробили.
Та  ми ж  такого  не просили!

Ми  п’ятий місяць день от дню
Живем  на  лінії  вогню.
Розбиті громадян хатини,
Пошкоджен дах, пробиті стіни.
Таке ж ми  бачимо в містах,
Побиті  вікна  у  домах.
А  вже  на вулиці  зима,
Але  війні  кінця  нема…
                7-12.12.14р.

Розбить  дім  взимку – не дрібниця!
Стоїть  із  літа  залізниця.
І  підприємства не працюють.
Але  то владу  не турбує!
Ми  все  очікуєм… Дарма!
Ні пенсій, ні зарплат нема.
Та  ще живі.  Країна-мати!
Що ж нам робити? Вимирати?
В  домах  розбитих замерзати…

Нам  СМІ підсиплюють дурману,
У  влади  все  іде по плану!
Бо ті  правителі-падлюки
Зрекли своїх людей на муки!
Пристойний влада робить вид –
І  чинить  справжній  геноцид!

Вгорі приймаються зусилля –
Все балачки про перемир’я,
Шукають к  злодіям шлях мирний,
Процес триває  перемирний,
А  злодій свою думку має,
Зухвалих дій не припиняє.
Гармати по містах  стріляють,
Тим часом люди помирають!

Тож, за  диявольським указом
Той  геноцид всі чинять разом:
Всі  влади три тягли резину,
Щоб затягти його  у зиму!
Хто не скорився  Україні –
Ті  всі  повимерти повинні!
Виборювать як правду, знали!
Всі  чесні  щоб повимирали!

Тож дайте, дайте людям зброю,
Щоб розірвати ту неволю!
Бо вже нема терпіти змоги
Оті  обстріли і  тривоги!
Оте знущання з права! Стид!
Щоб припинити геноцид!
                19-21.12.14р.