До отчого порогу

Сергей Красильник
                Музика: Сергiй Красильник

Я повернувся на рiдний порiг,
Промандрувавши iз сотню дорiг,
Зойкнула мати, сплеснувши в долонi,
Хусткой вкриваючи сивiї скронi.

   Мамо, матуся, рiдненька моя,
   Згадуєш з ранку своє немовля,
   Роки злiтають , мов сонячнi зорi.
   Сяють надiєю очi прозорi.

Чула, - у лiтку  шепочуть дощi?
Звiстка про мене тобi до душi,
Сердце свое вiдпустила в дорогу,
Щоб повернувся колись до порогу.

   Мамо, матуся, рiдненька моя,
   Згадуєш з ранку своє немовля,
   Роки злiтають , мов сонячнi зорi.
   Сяють надiєю очi прозорi.

Ти не кручинься, ти ще не стара,
А менi знов у дорогу пора,
Ще почекай, не уходь у минуле,
Скiльки би рокiв ще не промайнуло.

   Мамо, матуся, рiдненька моя,
   Згадуєш з ранку своє немовля,
   Роки злiтають , мов сонячнi зорi.
   Сяють надiєю очi прозорi.