В поети йдеш? Писати про любов?

Миклош Форма
В поети йдеш? Писати про любов?
Це – благородна справа, навіть дуже.
Запам'ятай одразу, юний друже,
що для "любов" – найкраща рима "кров".

Та добра рима – ще не добрий вірш.
Бо добрий вірш – не рима і не слово.
Ти маєш загорітися любов'ю.
Читач оцінить – граєш чи гориш.

Ось ти катрен завершив чи куплет –
дослухайся. Пораду можу дати:
як зрозумів, що всі жінки – дівчата,
радій, з цієї миті ти – поет...