Куриный бунт

Александров-Снегирь
В просторном инкубаторе полным-полно яичек.
Вот-вот они проклюнутся и кто-то роды примет.
Жара как на экваторе! Здесь сущий рай для птичек!
Быстрей птенцы оперятся и вырастут большими.

Инкубатор, инкубатор, куд-кудах-тах-тах...
Это цех яйцепроката, детский дом для птах.
В инкубаторе тепло, светло и нету мух.
Но курям не повезло - всего один петух!

Успех цивилизации не радует несушек.
Они так привлекательны - блондинки с красным гребнем.
Кричат:"Эмансипацию! Спасите наши душки!
Совсем необязательно на яйца тратить время!

Хотим мы быть культурными, а дети - это омут!
Кончайте нас третировать! Нет больше сил терпеть!
Желаем мы мигрировать от одного к другому!
Хотим хранить фигуры мы, балдеть и хорошеть!"..

- Куры, курвочки, подружки! Куртизан-трах-трах!..
Ощипать бы ваши тушки на семи ветрах!..
Посадить бы вас на место, на простой насест!..
Вы совсем лишились чести, потеряли крест!..

Пух и перья! Пыль столбом! - То куры бесятся!
Петухов меняют каждые полмесяца.
А цыплята в инкубаторах одни живут.
У электротрансформаторов тепло берут.

Как жалко бедных петухов! Как кур в ощип попали!
Всех под одну гребёночку в супы отправят скоро.
С таким обилием грехов свободу курвам дали!..
Эй, бройлеры, ребёночки! Отращивайте шпоры!.. 
1987

Курячий бунт
(Переклад автора С.Б.Александров-Снігур)

У просторому інкубаторі повним-повно яєчок.
Ось-ось вони проклюнуться і хтось прийме пологи.
Спека як на екваторі! Тут справжній рай для пташок!
Швидше пташенята оперятся і виростуть великими.

Інкубатор, інкубатор, куд-кудах-тах-тах...
Це цех яйцепроката, дитячий будинок для птах.
В інкубаторі тепло, світло і немає мух.
Але курям не пощастило - лише один півень!

Успіх цивілізації не радує несучок.
Вони привабливі - блондинки з червоним гребенем.
Кричать:"Емансипацію! Врятуйте наші душки!
Зовсім необов'язково на яйця витрачати час!

Хочемо ми бути культурними, а діти - це вир!
Кінчайте нас третирувати! Немає більше сил терпіти!
Бажаємо ми мігрувати від одного до іншого!
Хочемо зберігати фігури ми, балдеть і гарнішати!"..

- Кури, курвочки, подружки! Куртізан-трах-трах!..
Обскубти б ваші тушки на семи вітрах!..
Посадити б вас на місце, на простий сідало!..
Ви зовсім втратили честі, втратили хрест!..

Пух і пір'я! Пил стовпом! - То кури бісяться!
Пєтухов змінюють кожні півмісяця.
А курчата в інкубаторах одні живуть.
У електротрансформаторів тепло беруть.

Як шкода бідних півнів! Як кур в ощип потрапили!
Всіх під одну гребеночку в супи відправлять скоро.
З такою великою кількістю гріхів свободу курвам дали!..
Гей, бройлери, ребеночки! Отращивайте шпори!..
1987