Ни болезни тебе, ни здравия

Алишер Темучин
Ни болезни тебе, ни здравия.

Ни улыбки тебе, ни горечи.

Ни забвенья тебе, ни знания.

Ни вреда тебе, да ни помощи.

Ни жены тебе, ни любовницы.

Ни отца тебе, и ни матери.

Ни сумы, ни тюрьмы, ни вольницы.

Ни доверия, ни признания.

Ни веселья тебе, ни радости.

Ни дороги тебе, ни пропасти.

Ни уныния, и ни ярости.  

Ни стыда тебе, да ни совести.

Так ни дна тебе, ни покрышки бы.

Стать тебе пустотою меченым.

Ни воды испить, ни огня добыть.

Будь ты проклят на веки вечные.