Глаза закрою, отвернусь

Сергий Мельянец Горец
Глаза закрою, отвернусь
И прошепчу, что не вернусь.
Что сожжены назад мосты,
К путям, которые пусты.

И пусть я дорого плачу
За то, что больше не хочу
В грязи купаться и тонуть…
Нет, нет – ведь вижу я Твой путь.

Пусть слёзы капают из глаз -
Не в первый раз, не в первый раз.
Глаза закрою, отвернусь
И прошепчу, что не вернусь.

Вдали я вижу неба свет
И страха в сердце больше нет.
Нет боли, бьющей в грудь стрелой…
Ну что ж, пора идти домой

Меня там ждут Отец и Брат
И каждый мне там будет рад.
Ждет в небе город золотой…
Ну что ж, пора, иду домой.

Пусть будет труден в небо путь -
Мне не свернуть, мне не свернуть.
Глаза закрою, отвернусь
И прошепчу, что не вернусь.

Пусть говорят, что я не прав,
Закрыли в башне, ключ забрав.
Окно открою и взлечу -
Без Бога жить я не хочу!



Заплюшчу вочы, быццам у сне,
І прашапчу, што хопіць мне,
Што спалены назад масты
Да сцежак і дарог пустых.

І хай я дорага плачу
Таму, што болей не хачу
Са светам усім на дно ісці
Бо я Твой шлях абраў у жыцці.

Хай слёзы капаюць з вачэй-
Мне ззяе неба ўсё ярчэй.
Заплюшчу вочы, быццам у сне,
І прашапчу, што хопіць мне.

Здалёк я бачу зніч святла
І страху ў сэрцы больш няма.
Няма пакут, што смокчуць кроў,
Пара ўжо ісці дамоў.

На небе Бацька мой і Брат
Сясцёр, братоў бясконца шмат.
Чакае горад залаты,
Ну годзе, усё, іду туды.

Хай і складаны ў неба шлях,
Ды там я свой, а тут-у гасцях.
Заплюшчу вочы, быццам у сне,
І прашапчу, што хопіць мне.

Пачуў я досыць крыўдных слоў.
Замкнулі ў вежы без ключоў.
Я ў неба птушкай палячу,
Без Бога жыць я не хачу.