Каламбур на беларускай мове - 171

Леонид Ганчаров
Каламбур хлопца аб дзяўчыне, якой падабаюцца пісьменнікі і паэты

"Вы не мае",- кажу дзяўчынам ТЫМ , А  Я
Табе адной шапчу ўвесь вечар: "ТЫ - МАЯ..."
А ты ў адказ смяешся: "Невук, што ты МЕЛЕШ?
Ты ж не Купала, ты не Колас і не МЕЛЕЖ."
***
Каламбур парня о девушке, которой нравятся писатели и поэты

"Вы не мои",- говорю девушкам тем, а я
Тебе одной шепчу весь вечер: "Ты - моя..."
А ты в ответ смеёшься: "Неуч, что ты мелешь?
Ты же не Купала, ты не Колас и не Мележ."