Коледа

Йорданка Радева
Елхица в дома ми копнежи реди,
гирлянди изпъстрят очите до радост.
И се роят по Коледа надежди в зори,
сърцата се пълнят с трепет и драгост.

Поръсват светлици в трепетна нощ,
в сърцето доброто покълва до бяло.
Земята се къпе в вълшебство. Реди
песнопения. Тържество вън е изгряло.