Ахматова Он любил три вещи на свете English

Евгения Саркисьянц
By three things he was gratified:
Evening prayer, white-feathered peacocks,
And faded maps of America.
He disliked it when children cried,
Berry jam served with his teacup,
And women getting hysterical.
... And I was married to him.



***
Он любил три вещи на свете
За вечерней пенье, белых павлинов
И стертые карты Америки.
Не любил, когда плачут дети,
Не любил чая с малиной
И женской истерики
… А я была его женой.